Over ons

Onze oprichters Angela en Ellen zongen al enige jaren in een groot koor, welke jaarlijks een weekend uitstapje organiseerde waarin de koorleden in groepjes een “open podium act” uitvoerden. Met een groep van 6 dames brachten Angela en Ellen stukken uit bekende musicals –zang én dans- ten tonele. Deze optredens waren een succes, maar beperkten zich tot vertoning binnen kleine kring.

 

Het enthousiaste tweetal besloot een eigen, kleiner, koor op te richten en met dit koor een sprankelende, vlotte en eigentijdse performance neer te zetten die niet alleen lekker is om naar te luisteren, maar ook leuk is om naar te kijken.

De naam Bloom werd gekozen en op 2 oktober 2007 vond de eerste repetitie plaats. Inmiddels is Bloom aan het 12e seizoen begonnen en heeft het koor zich ontwikkeld tot een enthousiaste, gemotiveerde, hechte en gezellige groep. De repetities vinden plaats op dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur in het clubgebouw van de Scouting Bosgeest aan de van der Weijdenlaan 2-b te Noordwijkerhout.

 

Het repertoire is zowel Engels- als Nederlandstalig en zeer gevarieerd. Van mooie rustige ballads waar de 4-stemmigheid goed te horen is naar de swingende, spetterende nummers. De liedjes zijn te vinden onder “repertoire”.

Bloom bestaat uit gemiddeld 30 leden.

Gegevens vereniging

RSIN: 818688646

Naam: Popkoor Bloom

Statutaire Zetel: Voorhout, gemeente Teylingen

Datum oprichting: 02-10-2007

Rechtsvorm: Volledig rechtsbevoegde vereniging

Activiteiten omschrijving: Koor

Activiteit: 90011 - Beoefening van podiumkunst

Postadres: Van 't Haaffstraat 26, 2211 HB Noordwijkerhout

Doelstelling

Popkoor Bloom wil moderne popmuziek ten gehore brengen op een bijzondere en toegankelijke wijze en op een semi-professioneel niveau. Popkoor Bloom organiseert hiertoe zelfstandig of in samenwerking met derden diverse activiteiten, of doet daaraan mee. Hiermee wil Popkoor Bloom de toehoorders verdieping brengen van de beleving van persoonlijke, maatschappelijke en levensbeschouwelijke gebeurtenissen. Zingen met en/of voor mensen geeft positieve energie, hoop, zelfvertrouwen en een sterk gevoel van saamhorigheid.

Beleidsplan

De tekst van ons beleidsplan wordt op dit moment herschreven. De definitieve tekst wordt zo spoedig mogelijk in deze rubriek geplaatst.

Bestuur

Hans Nederstigt - Voorzitter

Angela van der Togt - Vice voorzitter

Mary Andringa - Penningmeester en secretaris

Hetty Pennings - Algemeen bestuurslid

Frank Helsloot - Algemeen bestuurslid

Uitgeoefende activiteiten

In de tab 'Agenda' staan, onder Agenda Historie, alle uitgeoefende activiteiten van Bloom.

BLOOM is Engels voor bloei en staat voor bloeitijd/bloementijd refererend aan de Bollenstreek, maar is ook synoniem van groei, ontplooiing, ontwikkeling, vlucht, ontluiking, prosperiteit en voorspoed.