Over ons

Onze oprichters Angela en Ellen zongen al enige jaren in een groot koor, welke jaarlijks een weekend uitstapje organiseerde waarin de koorleden in groepjes een “open podium act” uitvoerden. Met een groep van 6 dames brachten Angela en Ellen stukken uit bekende musicals –zang én dans- ten tonele. Deze optredens waren een succes, maar beperkten zich tot vertoning binnen kleine kring.

 

Het enthousiaste tweetal besloot een eigen, kleiner, koor op te richten en met dit koor een sprankelende, vlotte en eigentijdse performance neer te zetten die niet alleen lekker is om naar te luisteren, maar ook leuk is om naar te kijken.

De naam Bloom werd gekozen en op 2 oktober 2007 vond de eerste repetitie plaats.

 

Het koor heeft zich ontwikkeld tot een enthousiaste, gemotiveerde, hechte en gezellige groep. De repetities vinden plaats op dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur in het clubgebouw van de Scouting Bosgeest aan de van der Weijdenlaan 2-b te Noordwijkerhout.

 

Het repertoire is zowel Engels- als Nederlandstalig en zeer gevarieerd. Van mooie rustige ballads waar de 4-stemmigheid goed te horen is naar de swingende, spetterende nummers. De liedjes zijn te vinden onder “repertoire”.

 

 

BLOOM is Engels voor bloei en staat voor bloeitijd/bloementijd refererend aan de Bollenstreek, maar is ook synoniem van groei, ontplooiing, ontwikkeling, vlucht, ontluiking, prosperiteit en voorspoed.